Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

Puntenwolk

Scan to BIM

Wat is scan to BIM?

Het maken van BIM modellen met een 3D laser scan als basis, dat is scan to BIM. Laser scannen is een betrouwbare techniek waarmee iedere bestaande situatie waarmee snel, accuraat, betrouwbaar en gedetailleerd kan worden vastgelegd. 3D laser scannen is een betrouwbare aanvulling op bestaande landmeetkundige techniek zoals total stations. De uitkomst van een 3D laser scan is een puntenwolk, welke we als onderlegger gebruiken voor het BIM model.

De vele toepassingen van een BIM model

BIM staat voor ‘Building Information Modelling’: een informatiemodel dat gebruikt wordt in de bouw. Aan de basis hiervan staat het 3D model. Het is een schematisering van de werkelijkheid. Het model bestaat uit elementen met informatie over hun opbouw. Het voordeel van het werken in een BIM model is dat alle betrokken partijen bij een bouwproject met dit 3D model kunnen werken. Uit het 3D model kunnen tekeningen en visualisaties gegenereerd worden bijvoorbeeld oppervlakten, materiaal en kosten. Daarnaast heeft u met een BIM:

  • Alle informatie rondom een project op één centrale plaats;
  • Betere communicatie met alle betrokken partijen;
  • Kans op meetfouten is uitgesloten;
  • Meer visueel inzicht in het ontwerp;
  • Een nauwkeurigere kostenraming;
  • Een kortere doorlooptijd van het project.

Laser scannen voor het beste resultaat

Laser scannen is de afgelopen jaren in opkomst. De voordelen van laser scannen is dat het gebouw of object nauwkeurig en razendsnel ingemeten wordt. Met een 3D laser scanner wordt een object, gebouw of installatie razendsnel ingemeten. Een laserscan kan ook gebruikt worden als basis voor 3D visualisaties en 3D inmeten. Bekijk eens onze 3D laserscan projecten voor alle toepassingen van laserscans.

Scan to BIM voor uw bedrijf?

Een scan to BIM in de letterlijke zin van het woord bestaat nog niet, maar wij verzorgen graag alle werkzaamheden die hierbij komen kijken: van inscannen tot het omzetten van de gegevens in een BIM. Zelf heeft u nergens omkijken meer naar. Wij laser scannen door het gehele land. Bekijk hieronder ook eens diverse 3D laserscan projecten van ons.

Meer informatie over Scan to BIM

Wilt u meer weten over scan to BIM en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij vertellen u er graag alles over. Neem vrijblijvend contact met René de Boer op.

Recente projecten: