Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

Puntenwolk

Puntenwolk

Puntenwolk met 3D laser scannen

Het resultaat van 3D laser scannen is een puntenwolk. Met behulp van onze 3D laser scanner, de Leica P40, scannen we eerst een hele omgeving of gebouw in. De laserstralen raken het object: zo genereert de scanner met een miljoen puntjes per seconde een enorme puntenwolk. Deze puntenwolk, ook wel point cloud genoemd, kan in diverse tekenpakketten gebruikt worden als basis om tekeningen te maken van een bestaande situatie.

Waarom een puntenwolk

Deze puntenwolk kan worden gebruikt als basis voor een driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket. Deze puntenwolken kunnen in civieltechnische (Civil3D) en bouwkundige (Revit of Allplan) ontwerp programmatuur en worden ingepast in de BIM van het project. Het omzetten van de puntenwolk in een driedimensionale reconstructie kunt u aan ons overlaten. Met 3D TruView kunt u vervolgens de puntenwolk openen in een webbrowser, en kunt u deze online bekijken.

Voordelen van een puntenwolk

Het inmeten met een 3D laser scanner, en daarmee een puntenwolk als resultaat, levert vele voordelen op ten opzichte van traditioneel inmeten.

  • De puntenwolk vormt direct een 3D model uit meetpunten;
  • Meetfouten zijn uitgesloten;
  • De puntenwolk wordt zo gemaakt, dat teruggaan naar de locatie niet nodig is, hiermee bespaart u tijd;
  • Een puntenwolk kan zowel voor 2D als voor 3D tekeningen gebruikt worden.

Meer informatie over puntenwolken door 3D laserscanning

Wilt u ook uw product of situatie gedigitaliseerd hebben en de voordelen van het 3D laser scannen ervaren? Of wilt u meer informatie over puntenwolken en de toepassingen ervan? Neem dan snel contact met ons op.


Recente projecten: