Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

Leica laser scanner P40

Leica P40

Nauwkeurig inmeten met een Leica P40

LBA Projectbureau werkt met de snelste en nauwkeurigste 3D laser scanner ter wereld; de Leica P40. Leica is marktleider in hoogwaardige scanoplossingen en meetapparatuur voor het in kaart brengen van omgevingen in 3D. Ontdek wat onze Leica P40 voor uw project kan doen.

Waarom werken met een 3D scanner?

Een 3D scan door de Leica P40 maakt het mogelijk om (gevaarlijke) gebouwen en omgevingen met een radius van wel 600 meter tot 4 mm nauwkeurig in te meten. Daarbij is het inmeten van een bouwterrein met een Leica 3D scanner veiliger omdat het terrein minder vaak betreden hoeft te worden. De 3D visualisatie die voortkomt uit de scan is met de computer zo vaak als u wilt te bekijken en bewandelen.

Toepassingen scannen met een Leica P40

De metingen van de Leica P40 kunnen uitstekend als basis gebruikt worden bij asbuilt tekeningen, technische tekeningen, bij 3D visualisaties, bij civiele werkzaamheden, tunnelbouw, constructiewerkzaamheden, reverse engineering, renovaties en zelfs bij ongevallen analyses. Maar ook projecten omtrent monumentale objecten en archeologische sites hebben een voorsprong met de Leica P40.

Hoe werkt het?

De Leica P40 wordt opgesteld op het terrein of in het object van onderwerp en begint met een 360° scan door middel van een laserstraal. Het duurt ongeveer 2 minuten om een normale kamer in te scannen. De laserstralen raken de objecten. Zo genereert de scanner een miljoen puntjes per seconde, met als resultaat een enorme digitale puntenwolk. De puntenwolk wordt opgeslagen en direct verwerkt op de laptop die de scanner bedient. Deze puntenwolk kan in diverse tekenpakketten gebruikt worden als basis voor technische tekeningen of omgezet worden in een BIM model.

Meer weten over de Leica P40?

Wilt u meer weten over de inzetbaarheid van de Leica P40 scan apparatuur van LBA Projectbureau? Wij komen graag bij u langs voor een presentatie waarin we u de mogelijkheden laten zien van 3D scannen met de Leica P40 voor uw project. Neem contact op met René de Boer of bel (0544) 37 78 80.

Recente projecten: