Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

Leica laser scanner P40

3D visualisaties

Wat is een 3D visualisatie?

Wilt u meer draagvlak voor een nieuw project krijgen, bijvoorbeeld tijdens een bouwproject inloopavond met omwonenden? Een 3D visualisatie kan dan van grote toegevoegde waarde zijn. Met een 3D visualisatie ziet uw doelgroep een ontwerp tot leven komen. Laat ze ervaren hoe het resultaat zal zijn, alsof het er al is.

LBA Projectbureau maakt 3D visualisaties op basis van data uit 3D scans. 3D visualisaties kunnen voor uiteenlopende toepassingen gemaakt worden. Hierbij valt te denken aan: architectuur, bouwprojecten, gebouwen, het inzichtelijk maken van (ver)bouwplannen en nog veel meer.

Hoe we 3D visualisaties maken

Voordat we een 3D visualisatie kunnen maken scannen we eerst de omgeving met een 3D laserscanner, de Leica P40. Dit is een hoogwaardige scanner die tijdens het scannen met smalle lichtstralen de ruimte aftas. De lichtsignalen reflecteren weer terug naar het apparaat waardoor er een gedetailleerde puntenwolk ontstaat die de ruimte beschrijft. De data/puntenwolk exporteren we naar 3D visualisatie computerprogramma’s. Vanaf dat moment is het mogelijk om de gedigitaliseerde ruimte aan te passen zoals u dat wilt.

Projecten met 3D visualisaties

Wij hebben de kennis en kunde in huis om een ontwerp in een 3D visualisatie vorm te geven. Bekijk onderstaand filmpje waarin we een staalconstructie ingescand hebben met een 3D laser scanner:

Bekijk ook eens onze 3D visualisatie projecten, waarin u meer voorbeelden ziet van visualisaties. Wij scannen alle projecten in met de Leica P40, de snelste en nauwkeurigste 3D laser scanner in haar soort. Wij zetten deze in als snelheid en veiligheid van groot belang zijn, zoals bij de 3D visualisatie van de Sint-jansbeek in Arnhem. Hierbij kiezen wij voor de 3D laser scanner omdat de verkeersdrukte op deze plek groot is, en er hiermee meerdere objecten in één keer gemeten kunnen worden.

Meer informatie over 3D visualisatie voor uw projecten

Wilt u meer weten over 3D visualisatie voor uw projecten? Ontdek wat er allemaal mogelijk is. Krijg ook een helder en inzichtelijk beeld van een ontwerp of bestaande situatie met een 3D visualisatie. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Recente projecten: