Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

3D laser scanning

De techniek 3D laser scanning wordt door LBA ingezet om een gedetailleerd beeld te maken van een driedimensionale omgeving. Dat kan de binnenkant van een huis of fabriek zijn, maar ook een landschap of terrein met diverse gebouwen.

Hoe werkt 3D laserscanning

Voor het 3D laserscannen gebruiken wij de Leica P40 laser scanner. Dit is een hoogwaardige scanner die tijdens het scannen met smalle lichtstralen de ruimte aftasten. De lichtsignalen reflecteren weer terug naar het apparaat waardoor er een gedetailleerde puntenwolk ontstaat die de ruimte beschrijft. Deze puntenwolk kan worden gebruikt als basis voor een driedimensionale reconstructie in bijvoorbeeld een CAD-pakket, Civil 3D, Revit of Allplan.

Tip! Wilt u weten hoe 3D laser scannen in zijn werk gaat? Bekijk hier de 3D laser scan projecten door LBA projectbureau.

Toepassingen scannen met een Leica P40

De metingen van de Leica P40 kunnen uitstekend als basis gebruikt worden bij as built tekeningen, technische tekeningen, 3D visualisaties, ruilverkaveling, landschapsinrichting, bij civiele werkzaamheden, tunnelbouw, constructiewerkzaamheden, reverse engineering, renovaties en zelfs bij ongevallen analyses. Maar ook projecten omtrent monumentale objecten en archeologische sites hebben een voorsprong met de Leica P40.

Waarom werken met een 3D scanner?

Een 3D scan door de Leica P40 maakt ook het inmeten van (gevaarlijke) gebouwen en omgevingen in een radius van wel 600 meter tot 4 mm mogelijk. Het in kaart brengen van een bouwterrein met een Leica 3D scanner is veiliger omdat u het terrein niet lang hoeft te betreden. Het enige wat nodig is, is de scanner plaatsen. Kortom, met 3D laserscannen kunt u rekenen op:

  • een zeer nauwkeurig basisbestand,
  • snelle en veilige data-inwinning,
  • overzichtelijk gegevens en databeheer,
  • en lagere project- en beheerskosten.

Meer weten over 3D laser scanning?

Met 3D laser scanning kunnen gebouwen, installaties en processen op zeer efficiënte wijze accuraat vastgelegd worden in 3D visualisaties. Wij komen graag bij u langs voor een presentatie, om u alle mogelijkheden wat betreft 3D laser scanning te laten zien. Wilt u meer weten over 3D laser scanning door LBA Projectbureau, neem dan contact op René de Boer of bel (0544) 37 78 80.

Recente projecten: