Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

3D inmeten

Snel en foutloos 3D inmeten van uw project

LBA Projectbureau is gespecialiseerd in het 3D inmeten van gebouwen, woningen en omgevingen. Dit doen wij met de snelste 3D laser scanner ter wereld, de Leica P40. We leveren 3D meetpunten, puntenwolken (pointclouds) en 2D en 3D modellen. Met onze uiterst geavanceerde laserscanner, leveren we een zeer nauwkeurig 3D basismodel van een bestaande situatie.

Uw meetwerk in gespecialiseerde handen

Laserscannen is één van de vele methoden om een gebouw in kaart te brengen. Vaak praten we over 3D scannen, maar we bedoelen het inmeten van objecten of gebouwen met een combinatie van meetinstrumenten: de 3D laserscanner is er daar één van. Neem het voorbeeld van laserscannen van een gebouw, alle werkelijke vormen worden snel en gedetailleerd ingemeten in een puntenwolk (ook wel een pointcloud genoemd). 3D inmeten in de bouw voorkomt faalkosten en garandeert dat het bouwproces geen onnodige vertraging oploopt. Steeds meer architecten, aannemers en constructeurs geven de controle op de maatvoering in onafhankelijke gespecialiseerde handen.

3D inmeten van gebouwen & woningen

Bij het 3D inmeten van een gebouw of woning is het van belang om gestructureerd te werk te gaan. Naast het inmeten van de maatvoeringen wordt ook de bouwkundige opbouw van het gebouw of woning geïnventariseerd. We meten gebouwen en woningen in om bestaande tekeningen te controleren en nieuwe te maken. Het product van 3D inmeten met een 3D laserscan is niet eenduidig: het kan een puntenwolk, een schets of een tekening zijn, afhankelijk van uw wensen.

3D inmeten door LBA Projectbureau

LBA ontzorgt u graag bij het 3D inmeten van uw project. Bij de maatvoering van de bouw bijvoorbeeld: Wij controleren de maatvoering inclusief het hoogtepeil en eventueel het ankerplan voor staalconstructies tot op de millimeter nauwkeurig met behulp van de meest nauwkeurige instrumenten van Leica Geosystems. Naast de hoofdmaatvoering verzorgen wij bij grote bouwprojecten ook de detailmaatvoering. De metingen worden door onze specialisten grondig voorbereid en begeleid.

Meer informatie over 3D inmeten

Wilt u meer weten over 3D inmeten? Neem dan contact op met Geert Menkveld van LBA Projectbureau.


Recente projecten: