Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

3D inmeten

Snel en foutloos 3D inmeten van uw project

LBA Projectbureau is gespecialiseerd in het 3D inmeten van gebouwen, woningen en landschappen. Dit doen wij met de snelste 3D laser scanner ter wereld, de Leica P40 HDS. De output van deze scanner bestaat uit puntenwolken (pointclouds) waarvan zeer realistische 2D en 3D modellen gerenderd kunnen worden. Daarmee leveren we een zeer nauwkeurig 3D basismodel met exacte maten van een bestaande situatie.

Meetwerk door specialisten

3D inmeten is één van de methoden om een gebouw of landschap in kaart te brengen. Vaak praten we over 3D scannen, maar in de praktijk gebruiken we een combinatie van meetinstrumenten. De 3D laserscanner is er daar één van. 3D inmeten in de bouw voorkomt faalkosten en garandeert een soepele doorloop van het bouwproces. Steeds meer architecten, aannemers en constructeurs geven daarom de controle op de maatvoering in handen van onafhankelijke gespecialiseerde inmeetspecialisten.

3D inmeten van gebouwen en woningen

Bij het 3D inmeten van een gebouw of woning is het van belang om gestructureerd te werk te gaan. Naast het inmeten wordt ook de bouwkundige opbouw van een gebouw of woning geïnventariseerd. We meten vastgoedobjecten in om bestaande tekeningen te controleren en nieuwe te maken. De output van 3D inmeten met een 3D laserscanner is veelzijdig: de informatie kan worden aangeleverd in de vorm van een puntenwolk, een schets of een tekening. Dit is afhankelijk van uw wensen.

3D inmeten door LBA Projectbureau

LBA faciliteert u graag bij het 3D inmeten van uw projecten. Bijvoorbeeld bij de maatvoering in de bouw. Wij controleren de maatvoering (inclusief het hoogtepeil) en eventueel het ankerplan voor staalconstructies tot op de millimeter nauwkeurig. Dat doen we met behulp van de meest nauwkeurige instrumenten van Leica Geosystems. Naast de hoofdmaatvoering verzorgt LBA bij grote bouwprojecten ook de detailmaatvoering. De metingen voor u worden door onze specialisten grondig voorbereid en begeleid.

State-of-art 3D scanner voor inmeten in machinepark van LBA

Leidingen scannen gaat nu nog sneller, want LBA heeft een nieuwe 3D scanner aan haar assortiment toegevoegd. De Leica P40 HDS Scanner heeft een ruim bereik van wel 270 meter, een hoge scansnelheid met 1 miljoen punten per seconde en een zeer accurate datakwaliteit. Deze scanner bevat tevens een onboard camera voor het maken van HDR foto’s. Alle data output is bruikbaar in diverse softwarepakketten, onder meer voor software voor het maken van 3D modellen.

Meer informatie over 3D inmeten?

Wilt u meer weten over het 3D inmeten? Neem dan contact op met LBA Projectbureau. Wij adviseren u en faciliteren bij het maken van nauwkeurige metingen, zodat u weet waar u aan toe bent tijdens uw projecten.


Recente projecten: