Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

3d Inmeten gebouw

3D inmeten van gebouwen

LBA Projectbureau is gespecialiseerd in het 3D inmeten van gebouwen. Hiervoor gebruiken we een 3D laser scanner van Leica. Een nauwkeurige maatvoering is erg belangrijk bij verbouwingen, renovaties en tijdens de inkoop en verkoop van vastgoed.

Het belang van nauwkeurige metingen van gebouwen

Er hangt veel af van metingen in de bouw. Met de 3D laser scanner meten wij uw gebouwen snel, efficiënt en nauwkeurig in. Een nauwkeurige 3D inmeting zorgt voor:

  1. extra veilige en kwalitatief hoogwaardig geconstrueerde gebouwen,
  2. deadlines kunnen behalen zonder vertragingen veroorzaakt door meetfouten,
  3. direct passende onderdelen,
  4. dat u van te voren het eindresultaat al kunt zien,
  5. vlotte betaling voor uw werk, omdat uw klant tevreden is met het opgeleverde werk.

Waarom inmeten met een 3D laserscanner?

Door gebouwen in te meten met een 3D laser scanner zijn meetfouten uitgesloten. Het inmeten gebeurt in een razendsnel tempo. Binnen 2 minuten scannen we een hele kamer. LBA gebruikt hiervoor de Leica P40. Deze 3D laser scanner zendt signalen uit naar de omgeving. De reflecties van deze signalen worden waargenomen door de scanner. Deze zet de reflecties om in grote digitale puntenwolk die de omgeving representeert.

De data uit de meting kan eventueel ook de basis vormen voor een BIM model of voor input voor 3D Truview. Dit is een tool waarmee u de informatie uit de puntenwolk op uw computer kunt bekijken. U ziet dan het beeld wat de 3D scanner heeft vastgelegd. U kunt met deze tool achteraf maten doornemen, notities en markeringen aanbrengen, wanneer en hoe vaak u wilt.

Gebruik de nieuwste 3D scanapparatuur van LBA voor uw project

Inmeten van gebouwen met een 3D scanner gaat nu nog sneller, want LBA heeft een nieuwe 3D scanner aan haar assortiment toegevoegd. Waar we eerder al vele succesvolle inmetingen met de Leica P40 behaald hebben, werken we nu met de Leica P40 HDS Scanner. Deze state-of-art scanner heeft een bereik van wel 270 meter, een hoge scansnelheid van 1 miljoen punten per seconde en een zeer dichte datakwaliteit. Deze scanner bevat tevens een onboard camera voor het maken van HDR foto’s. Alle data output is bruikbaar in diverse softwarepakketten, onder meer voor software inzetbaar voor het maken van 3D modellen.

Meer informatie over 3D inmeten van gebouwen?

Naast het 3D inmeten van gebouwen, meten wij ook monumenten, bruggen en andere locaties in met de 3D laser scanner. Wij faciliteren u graag. Bent u benieuwd wat LBA Projectbureau op het gebied van 3D inmeten van gebouwen voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Recente projecten: