Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

Projectbureau voor
Civiele techniek, Bouw & Geodesie

(0544) 377880

(040) 8200138

Puntenwolk

3D scannen Uiterste Precisie

Het 3D model vormt de perfecte basis voor (bouw) tekeningen en 3D visualisaties. Het is daarom niet vreemd dat 3D scannen met een enorme opmars bezig is. Gebouwen, straten, bruggen, archeologische opgravingen, landschappen, maar ook machines en voertuigen worden met een 3D scanner tot in detail in beeld gebracht.

3D scannen: Hoe werkt het?

3D scannen gaat snel en gedetailleerd. U plaatst de scanner op de locatie die u in 3D wenst te verkrijgen en de scan wordt gemaakt terwijl u toekijkt vanaf een veilige plaats. De scans kunnen gebruikt worden voor het inmeten en herinrichten van fabriekshallen, machines en voertuigen, ruilverkaveling en een realistische representaties van de omgeving. Tegelijkertijd is 3D scannen ook een aanvulling in de bouw, geodesie, civiele techniek en bij archeologische opgravingen.

Maar hoe gaat dat dan precies?

De 3D laser scanner projecteert een smalle lichtstraal in de richting van een object, bijvoorbeeld een gebouw, brug of landschap. De laserstralen reflecteren via het object terug naar de ontvanger van het apparaat. Deze zet de echo om in een digitaal beeld opgebouwd uit miljoenen puntjes, ook wel een point cloud genoemd. Behalve de reflectie van een object wordt ook in een oogwenk de afstand tot de 3D laser scanner gemeten. Het LBA Projectbureau kan de point cloud voor u omzetten naar een driedimensionale reconstructie. U kunt de point cloud ook gebruiken als input voor bijvoorbeeld een CAD-pakket en ontwerpprogramma zoals Civil3D, Revit of Allplan en BIM van een project. Bekijk onze 3D laser scan projecten en zie wat er allemaal mogelijk is.

Top scanner van LBA Projectbureau

LBA Projectbureau weet alles over het scannen van een omgeving in 3D. We beschikken over een Leica P40 3D laser scanner. De Leica P40 is een van de nauwkeurigste en bekendste 3D laserscanners op de markt. Het apparaat scant 360 graden rond en brengt per seconde tot 1.000.000 punten in de omgeving in beeld. De scanner heeft een maximaal bereik van 270 meter en is op deze afstand tot op 4 mm nauwkeurig.
De Leica P40 3D scanner van LBA levert u:

  • een zeer nauwkeurig basisbestand wat compatibel is met diverse computerprogramma’s,
  • snelle en veilige data-inwinning,
  • overzichtelijk gegevens en databeheer,
  • en lagere project- en beheerskosten.

3D scanner kopen

Bent u op zoek naar een 3D scanner? Bij het LBA Projectbureau kunt u een 3D laser scanner kopen, waarmee u een gedetailleerd beeld kunt creëren van de een driedimensionale omgeving. Wij komen graag bij u langs om een presentatie te geven van alle mogelijkheden van onze scanner.

Meer informatie over 3D scannen

Wilt u weten of 3D scannen voor uw project ook van toegevoegde waarde is? Of wilt u een offerte voor een 3D scan opvragen of een offerte voor een 3D visualisatie? Neem dan contact op met René de Boer of bel (0544) 37 78 80.

Recente projecten: